Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w occie

Oczyszcza się, myje i marynuje się tylko same kapelusze, z których zdejmuje się skórkę. Obgotowuje się krócej niż rydze czy borowiki, czyli ok. 10 minut. Wodę odecedzić, a grzyby rozłożyć na stolnicy żeby ostygły. Ocet zagotować razem z przyprawami (5 ziarenek pieprzu, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1 liść laurowy), gdy zalewa ostygnie, zalać grzybki ułożone w słoju lub garnku kamiennym, zawiązać papierem pergamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak