Maślaki w occie

Maślaki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszcza się, myje i marynuje się tylko same kapelusze, z których zdejmuje się skórkę. Obgotowuje się krócej niż rydze czy borowiki, czyli ok. 10 minut. Wodę odecedzić, a grzyby rozłożyć na stolnicy żeby ostygły. Ocet zagotować razem z przyprawami (5 ziarenek pieprzu, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1 liść laurowy), gdy zalewa ostygnie, zalać grzybki ułożone w słoju lub garnku kamiennym, zawiązać papierem pergamicznym.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat