Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA PIECZARKOWO - SZPINAKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
oliwa 3 łyżki
szpinak 300 gram
szczypior 1 pęczek
sól - do smaku
sok z cytryny - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA PIECZARKOWO - SZPINAKOWA

Szpinak bardzo drobno posiekać. Pieczarki umyć, pokroić na połowy.

W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć grzyby, przyprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, przykryć i dusić pod przykryciem ok. 7 minut, co jakiś czas potrząsać garnkiem, by grzyby się nie przypaliły.

Po tym czasie wyjąć z garnka grzyby, w celu ostudzenia.

Do powstałego sosu dolać ostatnią łyżkę oliwy, trochę soli i pieprzu, wsypać szpinak, dokładnie wszystko razem wymieszać i zostawić na 5 minut.

Następnie wyjąć na półmisek i na wierzchu nałożyć pieczarki wraz ze szczypiorkiem.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak