Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka całe
pieczarki
włoszczyzna

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy krem

Do zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka bez skóry. Kiedy woda się zagotowała, wrzuciłam 2 marchewki, 700 g pieczarek, pietruszkę, 2 cebule, kawałek selera, liść kapusty, zieloną pietruszkę, liść pora, sól. Plus gotowania zupy krem to możliwość pokrojenia warzyw w duże kawałki, lub niekrojenie ich wcale. I tak potem zostaną zmiksowane :) Po 1,5 gotowania wyjęłam udko, oddzieliłam mięso od kości i dodałam z powrotem do zupy. Blenderem zmiksowałam całość na jednolitą konsystencję. Zupę w talerzu posypałam dla smaku szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 30.03.2012 10:02
pyszny na pewno
angelika14 24.08.2011 17:29
dawno nie jadlam
goofy9 04.08.2011 11:37
uwielbiam kremy grzybowe
bami 01.05.2011 16:51
Pychota :)
Henryka2 13.04.2011 20:13
Bardzo lubię grzyby! A zupka wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak