Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowo-cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4
grzyby suszone 2 garście
oliwa 3 łyżki
włoszczyzna
kostka rosołowa 2
żeberka wieprzowe 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowo-cebulowa

Najpierw grzybki zalewamy przegotowaną letnią wodą w oddzielnej miseczce. Następnie do zimnej wody wkładamy żeberka, włoszczyznę i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy do miękkości warzyw. W międzyczasie na patelnię wlewamy olej i smażymy na rumiano cebulę pokrojoną w kostkę. 3 cebule smażyłem na jednej patelni ok. 30-40 minut. Gdy włoszczyzna będzie już miękka pozbywamy się jej z garnka i dodajemy grzybki wraz z wodą oraz kostki rosołowe. Gotujemy nieustannie na małym ogniu ok. 25 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, wszelkie przyprawy oraz cebulkę. Gdy ziemniaki będą miękkie przerywamy gotowanie. Przed podaniem można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 15.10.2012 22:33
jak zawsze świetna
Justyna/Dzastus 30.07.2012 11:10
z żeberkami jezscze nie próbowałam, a grzybową uwielbiam.
Grażyna13 03.10.2011 14:25
Podoba mi się !
Smakosz6 19.09.2011 09:08
mmmmmmmmmmmm
Smakosz6 19.09.2011 09:05
mmmmmmmmmmmm
Janek1 25.04.2011 16:26
lubię zupy grzybowe
Mariusz10 15.04.2011 23:09
a tak śmietanka! właśnie się zastanawiałem, bo nie widziałem w składnikach a na zdjęciu rzuca się w oko;)
Pola2 15.04.2011 21:49
smaczna
Jolanta_P-S 15.04.2011 21:41
grzyby zawsze
aginaa 15.04.2011 17:07
mmm smaczna
iwa643 15.04.2011 07:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak