Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada wiśniowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko 50 ml
żółtko jajek 3 szt
jaja 1 szt
drożdże 5 dag
cukier 2 łyżki
dżem wiśniowy 2 słoiczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: rolada wiśniowa

z mleka, drożdży, żółtek i jaja zagnieść ciasto. po ugnieceniu, wlać roztopioną margarynę. ciasto pozostawić na misie do wyrośnięcia. wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na stolnicy 20cm x 30cm, posmarować dżemem wiśniowym, zwinąć, włożyć do foremki, piec w piekarniku w 180 stopniach przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 04.08.2011 09:42
pycha
Sylwia88 13.04.2011 17:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak