Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt orzechowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jaja 8 szt
cukier 1 szkl
orzechy włoskie 10 dag
proszek do pieczeni 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt orzechowy

białka odłączy od żółtek. z białek ubić pianę, stopniowo dodając po jednym żółtku. na końcu wsypać cukier, dalej ubijać. orzechy zemleć na maszynce. mąkę wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jajek. wylać na tortownicę i piec w 180 stopniach przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 15.11.2011 13:25
też taki robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak