Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta kanapkowa ze szprotów i jajek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
sól 1 szczypta
panga 1 szczypya
chleb 6 kromek
szprotki 1 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: pasta kanapkowa ze szprotów i jajek

jajka ugotować na twardo ostudzić obrać ze skórki przekroić na połówki wyjąć żółtka i rozetrzeć je na masę dodając oliwę spod rybek a białka drobno posiekać wszystko razem wymieszać dokładnie ze szprotkami dodać sól i pieprz posmarować kromki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak