Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki z marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 20 dag
mleko 7 łyżek
olej 6 łyżek
sól 1/2 łyżeczki
cukier 4 łyżki
jajko 1 sztuki
mąka 40 dag
drożdże 5 dag
marmolada truskawkowa 1 sztuka
cukier puder do smau

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki z marmoladą

Twaróg miksujemy z mlekiem i olejem. Wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, sól i cukier. Wkruszamy drożdże i wyrabiamy elastyczne ciasto. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na godz. do wyrośnięcia.
Ciasto wałkujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Nakładamy porcje marmolady i sklejamy jak pierogi. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak