Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska
sól
przyprawa chilli
sos sojowy 1\\2 łyżki
woda 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska na ostro

Kapustę poszatkować , paprykę pokroić w kostkę , ale będziemy jej potrzebować tylko 1 łyżkę a kapustę nie za drobno poszatkować i posolić zalać szklanka wody i odstawić na 2 h. Przesmażyć imbir i chilli na rozgrzanym oleju, potem dodać kapustę i smażyć razem przez 2 i pół min. mieszając potem przekładamy na półmisek, wlać olej na patelnię włożyć paprykę i smażyć na średnim ogniu przez 15 s. wlać sos sojowy , cukier, wodę i gotować przez 15 minut i tym sosem polewamy kapustę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.10.2011 18:47
pyszna
Mariusz10 14.04.2011 23:23
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak