Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatk pikantna buraczano-selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 50 dag
seler 50 dag
majonez 100 ml
jogurt naturalny 50 ml
chrzan 4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatk pikantna buraczano-selerowa

Buraki i selera myjemy, gotujemy w mundukach, w osobnych garnkach. Studzimy i obieramy. Oddzielnie drobno kroimy.
Majonez mieszamy z jogurtem, chrzanem, sokiem z cytryny i sosem koperkowo-ziołowy. Doprawiamy.
Sos mieszamy z burakami i selerem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak