Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z rukolą i mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1/2 opakowania
mozzarella 10 dag
pomidor 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
oliwa do smaku
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 opakowanie
groszek konserwowy 1/2 puszki
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z rukolą i mozzarellą

Groszek osączamy z zalewy. Pomidora i paprykę myjemy i osuszamy. Z papryki usówamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Pomidora, ogórka i mozzarellę również kroimy w kostkę. Rukolę myjemy, osuszamy.
Sos sałatkowy mieszamy z oliwą i wodą wg przepisu na opakowaniu.
Warzywa mieszamy z mozzarellą. Polewamy sosem i ponownie miszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak