Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosyjskie kluski z ciasta parzonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 25 dag
smalec 5 dag
jajko 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosyjskie kluski z ciasta parzonego

Bulion zagotować ze smalcem, solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu i cały czas mieszając powoli wsypywać mąkę. Mieszać aż ciasto zacznie odstawać od garnka, zdjąć z ognia i ostudzić. Wbić jaka i utrzeć ciasto. Łyżeczką odkrawać niewielkie kluseczki i kłaść na wrzącą wodę. Gotować do momentu gdy wypłyną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak