Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
Korzeń selera 1/2
małe buraki 2 szt
ziemniaki 2 szt
sok z cytryny
korniszony 6 szt
grzybki marynowane
kapelusze pieczarek 6 szt
groszek konserwowy 1/2 op
sól
pieprz
cukier
majonez 4 łyż
natka pietruszki
jajko ugotowane na twardo 3 szt
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska sałatka

Wszystkie warzywa ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój w kostkę. Jabłka obierz, potnij w słupki, skrop sokiem z cytryny. Korniszony, grzybki i sparzone kapelusze pieczarek. Jajka obierz, oddziel żółtka od białek, białka drobno pokroj. Wszystkie składniki sałaty wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprszem i cukrem, wymieszaj z majonezem. Przykryj, wstaw na 2-3 godz do lodówki. Żółtka posiekaj. Przed podaniem salaty posyp żółtkami i natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak