Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawarskiw kluski kładzione

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 45 dag
jajko 3 szt
sól do smaku
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bawarskiw kluski kładzione

Do przesianej mąki wlać wodę, wymieszać drewnianą łyżką. Wbić jaja, wsypać trochę soli i zagnieść gładkie lśniące ciasto. W garnku zagotować wodę, posolić. Z ciasta toczyć wałki, kłaść na desce, przygniatać. Ostrym nożem kroić wprost do wrzątku cienkie kluseczki. Gotować minutę od momentu wypłynięcia. Odcedzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak