KNEDLE ŚLIWKOWE W CIEŚCIE ZIEMNIACZANYM

KNEDLE ŚLIWKOWE W CIEŚCIE ZIEMNIACZANYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwka

    0,6 kg.
  • mąka

    350 gram.
  • ziemniaki

    0,7 kg.
  • jajka

    3 sztuki
  • bułka tarta

    70 gram
  • tłuszcz

    - -
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w skorupkach, a następnie obrać i przecisnąć przez maszynkę do mielenia mięsa.

Do ziemniaków dodać mąkę, jajka oraz sól, wyrobić ciasto.

Z ciasta zrobić wałek, pokroić na krążki, rozpłaszczyć. Śliwki wypestkować.

Do każdego krążka dodać po jednej śliwce oraz po połowie łyżeczki cukru, zawinąć krążki i uformować knedle.

Knedle włożyć do osolonego wrzątku, gotować ok. 7 minut.

Po ugotowaniu wyjąć, ułożyć na półmisku, posypać je prażoną bułką, na wierzch położyć masło.
SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

25.02.2012 11:15
super

Margo1

23.04.2011 19:14
dawno takich nie jadłam

Margo1

23.04.2011 19:14
dawno takich nie jadłam

Misiabe

13.04.2011 11:51
Uwielbiam knedlle!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat