Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY WIEPRZOWE W MARYNACIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 0,6 kg.
cytryna 3 sztuki
tymianek - -
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
oliwa 10 łyżek
szałwia 10 liści
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY WIEPRZOWE W MARYNACIE

Wieprzowinę umyć, osuszyć, pokroić na plastry, usmażyć na oliwie kotlety z obu stron na rumiany kolor.

Cebulę obrać i pokroić w plastry.

Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, tymiankiem, cebulą, liśćmi laury i szałwii, całość dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Kotlety zanurzyć w marynacie i pozostawić w niej przez 4 godziny.

Po tym czasie odsączyć i smażyć na ruszcie przez ok. 10 minut.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.04.2011 19:11
smaczne
Margo1 23.04.2011 19:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak