Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
mąka 30 dkg
cukier puder 30 dkg
mleko 1 szkl
margaryna 10 dkg
kakao 5 dkg
proszek do pieczenia 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy

Jajka, margarynę i cukier utrzeć na puszystą masę. Do utartej masy dodawać na zmianę mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem i mleko - wszystko dokładnie wymieszać. Gotowa ciasto wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą tortownicę - upiec. Upieczony i ostudzony przekroić i przełożyć masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adagio 26.08.2011 12:36
a czym jest przełożony ??
Anna146 14.08.2011 17:53
aż chce się zjeść
SyMiki 12.07.2011 13:31
pyszny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak