Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szparagowa ze śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 litra
szparagi 50 dkg
masło lub margaryna
mąka 2 dkg
śmietana 1/2 szklanki
natka pietruszki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szparagowa ze śmietaną

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe dolne końce,obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody by nie ściemniały.Wywar z kości i włoszczyzny przecedzamy i wkładamy do niego szparagi,gotujemy,następnie wyjmujemy i przecieramy pozostawiając główki.Rozgrzewamy tłuszcz wsypujemy mąkę i zasmażamy,zasmażkę dodajemy do wywaru,doprawiamy do smaku gotujemy kilka minut,dodajemy troszkę mąki rozprowadzonej w wodzie,zabielamy śmietaną i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 09.09.2011 13:02
uwielbiam szparagi :)
Krystyna32 22.07.2011 09:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak