Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
skrzydełka kurczaka 4 szt
włoszczyzna
ziemniaki 50 dkg
smalec 5 dkg
mąka 2 dkg
koperek 2 pęczki
żółtko jajek 2 szt
sól
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa z ziemniakami

Skrzydełka myjemy zalewamy wodą,dodajemy umytą włoszczyznę i gotujemy.Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i wkładamy do rosołu gotujemy aż będą miękkie.Tłuszcz rozgrzewamy na patelni wsypujemy mąkę i zasmażamy nie rumieniąc,zasmażkę wsypujemy do rosołu,dodajemy posiekany koperek i gotujemy.Następnie dolewamy roztrzepane żółtka i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 19.10.2011 17:04
super zupka
dorotka0000025 26.09.2011 14:19
pycha
Krystyna32 26.04.2011 09:12
extra zupka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak