Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
masło 120 g
jajko 1 szt
śmietana 1 łyżka
sól
grzyby leśne 80 g
cebula 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z grzybami

Przesiać mąkę, pokrojone masło, jajko, śmietanę i trochę soli siekamy nożem, a następnie wyrabiamy rękami. Wkładamy do lodówki na co najmniej godz, ugotowane grzyby bardzo drobno siekamy, wkładamy na patelnię i podsmażamy na maśle dodając w trakcie smażenia drobno posiekaną cebulę , mieszamy z jajkiem, tartą bułką i przyprawiamy mieszamy i odstawiamy w miseczce, następnie robimy pierożki, ciasto dość cienko rozwałkować i wyciąć kółka przy pomocy szklanki, na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu grzybowego i zlepiamy pierożki układamy na blasze pieczemy w temperaturze 180-200s C na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.03.2013 14:00
Ciekawy pomysł
Magik 01.01.2013 23:25
Bardzo dobre
Wafelek2601 22.04.2012 12:12
pyszne
Motorek 19.10.2011 10:07
smaczne
Monika193
Monika193 19.04.2011 17:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak