Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 plasterków
marchewka 3 szt
masło 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól, pieprz do smaku
cukinia 1 szt
bulion warzywny 3/4 szklanki
filet z indyka 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z warzywami

Cukinie i marchewkę po umyciu i obraniu, kroimy wzdłuż na paski /ok.3 mm grubości/.Podsmażamy je na łyżce masła,a nastepnie podlewamy połową bulionu i dusimy na małym ogniu przez 5 minut. Plastry mięsa lekko rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem,smarujemy musztardą.Układamy na nich po 2 plasterki boczku oraz warzywa i posiekana natkę.Mięso rolujemy tak , by warzywa wystawały po jednej i drugiej stronie roladki. Spinamy wykałaczka lub szpilka do zrazów.Obsmażamy na oleju zmieszanym z reszta masła, podlewamy pozostałym bulionem /ewentualnie dodajemy troche wody/ i dusimy pod przykryciem przez ok. 20 minut. Podajemy z mlodymi ziemniakami i zielona sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 16.10.2011 23:50
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak