Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kopru włoskiego i mozzarelli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper włoski 1/2 sztuka
mozzarella 120 g
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
rukola 50 g
dymka posiekana 2 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżka
miód 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
cebula czerwona 1/2 sztuka
radicchio 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kopru włoskiego i mozzarelli

Przygotuj dressing - w słoiczku wymieszaj oliwę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz.

Opłukaną sałatę (radicchio i rukolę) ułóż na talerzach. Koper włoski pokrój w plastry i ułóż na sałacie. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki i również ułóż na talerzach. Dodaj pokrojoną w pióra czerwoną cebulę. Mozzarellę porwij na kawałki i ułóż na sałacie. Całość posyp posiekaną dymką i skrop dressingiem. Możesz dodać szczypiorek do ozdoby i oprószyć sałatkę świeżo zmielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 08.11.2011 20:19
super
pigila
pigila 08.11.2011 20:18
super
iwona332 15.09.2011 12:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak