Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEZY

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jajek 8 sztuk
cukier puder 1,5 szkl.
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BEZY

Do białek dodajemy sól, miksujemy na pianę, stopniowo dodajemy cukier puder.Ubijamy.
Blachę wykładamy papierem pergaminowym.
Masę białkową przekładamy do szprycy.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.
Na blachę wyciskamy pianę formując kształtne bezy.
Pieczemy, a właściwie suszymy w piekarniku w średniej temperaturze.
Proponuję zostawić lekko uchylony piekarnik, tak by bezy nie zbrązowiały.
Długość suszenia, dochodzenia bezy zależy od piekarnika.
Mogą wymagać nawet 3 h.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 27.04.2011 06:47
fajne, ja suszę bezy w 150 C
MAR3STA 13.04.2011 23:11
widać, że sama robiłaś, są super mi by takie fajne nie wyszły;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak