Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK Z MŁODEK KAPUSTY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
koper posiekany 1/2 pęczka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna - do smaku
cebula 1 sztuka
olej do smażenia - -
ziemniaki 1/2 kg.
bulion 4 mięsno-warzywny
kapusta biała 1/4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK Z MŁODEK KAPUSTY

Kapustę umyć i posiekać. Marchewkę obrać i pokroić.

Cebulę obrać i posiekać na drobno. Ziemniaki obrać, pokroić w kawałki.

Do bulionu dodać marchew, podduszoną na oleju cebulkę, ziemniaki, gotować do miękkości warzyw.

Następnie dodać poszatkowaną kapustkę, gotować niedługo.

Dodać pieprz, sól, kucharek do smaku.

Pod koniec gotowania dodać posiekany zielony, świeży koper. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 25.06.2011 12:55
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak