Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SZCZAWIOWA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z drobiu i warzyw 3 l.
szczaw - -
masło 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
marchewka pokrojona 1 sztuka
ziemniaki 1/2 kg.
cukier - do smaku
sól - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat - do smaku
ziele angielskie - do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SZCZAWIOWA

Szczaw czyścimy, obcinamy ogonki, myjemy, siekamy na drobno.
Dusimy kilka minut na rozgrzanym maśle.
Marchewkę i ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy.
Do wywaru dodajemy ziemniaki i marchew. Gotujemy do miękkości.
Dodajemy pieprz ziarnisty, ziołowy, ziele angielskie.
Kolejno dodajemy rozprowadzoną w wywarze śmietanę połączoną wcześniej z mąką.
Następnie dodajemy szczaw i zagotowujemy.
Przyprawiamy cukrem, solą. Podajemy z obranymi i pokrojonymi na kawałeczki jajkami.


SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 23.12.2011 19:32
smaczne i zdrowe
aguus 13.04.2011 11:07
lubię szczawiową:)
Margo1 12.04.2011 20:19
bardzo ją lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak