Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA PIECZARKOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 kg.
pieczarki 30 dag.
włoszczyzna - -
posiekany koperek - -
ziemniaki 1/2 kg.
masło - -
ziele angielskie - do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
sól - do smaku
śmietana 1/2 szkl.
bulion 1 kostka
natka pietruszki - -

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA PIECZARKOWA

Do wrzącej oraz osolonej wody wrzucić oczyszczone udka kurczaka.
Zagotować, zebrać szum. Pogotować 15 min.
Dodać oczyszczoną włoszczyznę.
W między czasie na maśle podsmażyć pokrojone pieczarki.
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki.
Do gotującego się bulionu dodać pieprz ziołowy i czarny ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę bulionową. Gotować.
Następnie dodać pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości.
Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz posiekany koper.

Zupę zabielić śmietaną.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 15.07.2011 23:37
pychota
Margo1 12.04.2011 20:11
Elizka jakie ty masz pyszności..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak