Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHEWKI Z OLEJEM I OCTEM WINNYM

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 sztuki
marchewka mała 1 sztuka
sos
cukier 3 łyżeczki
woda 125 ml.
ocet winny 3 łyżki
olej 1/4 szkl.
sól - do smaku
natka pietruszki - -

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHEWKI Z OLEJEM I OCTEM WINNYM

Kapustę poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce. Kapustę, marchew i posiekaną natkę pietruszki połączyć.

W słoiczku wymieszać składniki sosu: olej, ocet, sól, cukier, wodę.
Zakręcić, roztrzepać.
Gotowym sosem polać kapustę, natkę i marchewkę, wszystko wymieszać a następnie pościskać, pognieść, tak by kapusta puściła sok.

Odstawić na ok. 2-3 godziny.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.04.2011 20:00
pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak