Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek serowo-czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 300 g
margaryna 250 g
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 100 g
masa
białko 2 szt
twaróg 500 g
cukier 250 g
sok z cytryny 1 szt
aromat migdałowy 1 łyżeczka
Polewa:
cukier 50 g
czekolada mleczna 150 g
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek serowo-czekoladowy

Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i na 20 min włożyć do zamrażalnika. Następnie rozwałkować, przełożyć na natłuszczoną blaszkę o wym. 26x36cm. Ciasto ponakłwać widelcem. Piec 20 min w temp. 180stSer zemleć, utrzeć go z cukrem, olejkiem i sokiem z cytryny. Dodać pianę z białek. Rozsmarować na podpieczonym spodzie, piec 35 min w temp. 180stMleko z cukrem podgrzać. Dodać połamaną czekoladę, rozpuścić. Polać ciasto. Dowolnie udekorować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 20.06.2011 16:08
mniam...
Teresa19 28.04.2011 08:25
super
Krystyna32 13.04.2011 02:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak