Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Myśliwski kociołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna 600 g
boczek 100 g
kurki 500 g
cebula 2 szt
marchew 200 g
ziemniaki 400 g
masło 1 łyżka
bulion wołowy 1,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Myśliwski kociołek

Oczyszczoną z błon i ścięgien mięso umyć i pokroić w grubą kostkę, a boczek i obraną cebulę – w drobną kostkę. Grzyby oczyścić i umyć, większe przeciąć na pół. Marchewkę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plastry. W dużym garnku z grubym dnem stopić masło i mieszając podsmażyć boczek, dodać cebulę, a gdy się zeszkli, wrzucić mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Do mięsa dołożyć ziemniaki, marchew i grzyby, po czym wsypać wszystkie przyprawy. Potrawę delikatnie wymieszać, zalać gorącym rosołem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.07.2011 23:29
ale pyszności :)
jeta72 02.07.2011 11:29
brzmi apetycznie;)
Iwona45 28.06.2011 12:58
mniam
Robert10 12.04.2011 19:00
lubię takie kociołki, ale z dziczyzną nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak