Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z fetą i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
proszek do pieczenia 1 szt.
mleko 100 ml
olej 100 ml
cukier 8 dag
twaróg 15 da
feta 15 dag
sól
żółtko surowe 1 szt.
oliwa 3 łyżki
papryka marynowana 37 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z fetą i papryką

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski. Dodać pozostałe składniki (mleko, olej, cukier i twaróg). Wyrabiać ciasto mikserem nastawionym na najwyższe obroty. Przełożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować, podzielić na kwadraty. Posmarować je oliwą, rogi zawinąć do środka. Obłożyć fetą i papryczkami, posypać posiekanym tymiankiem. Umieścić na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować żółtkiem. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 14.04.2013 20:31
bardzo smakowity przepis
miki47 08.04.2013 15:07
ciekawy przepis
Marta1986 12.03.2012 14:40
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak