Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób po bretońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 0,5 kg
kiełbasa 0,5 kg
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
przyprawy do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bób po bretońsku

Bób obgotowujemy, traktujemy go identycznie jak fasolę lub groszek, gdy mamy suszony moczymy na noc przed gotowaniem, jeśli świezy tylko obgotowujemy. kiełbaskę smazymy na patelni wraz z cebulą i czosnkiem. W garnku gotujemy bób na kostce miesnej, wrzucamy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Po czym dodajemy kiełbaskę z warzywami z patelni. Gotujemy az lekko zgestnieje i gotowe:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak