Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier 0,5 szklanki
sól do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kefir o,5 szklanki
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione

Z podanych składników wyrobić łyżką ciasto- musi być bardzo gęste. W dużym garnku zagotować wodę i lekko osolić. Łyżką ogrzaną we wrzątku nabieramy ciasto i kładziemy do gotującej się wody. Gotujemy jednorazowo 4 kluski- zależy od wielkości naczynia ponieważ bardzo szybko rosną podczas gotowania. Gotować 15 minut od czasu do czasu mieszając. Podawać posypane twarogiem, cukrem i polane zbrązowionym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak