Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka jeżynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
liście malin 200 sztuk
woda 1,5 litra
cukier 60 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka plaska
spirytus o,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka jeżynowa

Jeżyny i liście malin gotować w wodzie na malum ogniu przez 45 minut, odcedzić, dodać cukier i kwasek i zagotować ponownie. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Do zimnego soku wlać spirytus i przelać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.08.2012 15:36
nie wykrzystywałam do niczego jeszcze liści malin
banditka 02.11.2011 09:49
pycha
ronald88 11.09.2011 07:39
super
marcia71 07.06.2011 14:27
dobra
ewelinapac 15.03.2011 15:51
rewelacja
Smakosz6 28.12.2010 20:27
mniam
Dorota76 10.08.2010 21:42
Brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak