Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
cukier 15 dag
żółtko jajek 4 szt
Mak zmielony 20 dag
kandyzowana skórka pomarańczy 5 dag
białko 6 szt
cukier puder 4 łyżki
margaryna do smarowania formy do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem

Białka ubić na sztywna pianę. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, w trakcie dodając żółtka, zmielony mak i skórkę pomarańczy. Do ciasta dodać ubite białka. Jeszcze raz zarobić. Tortownicę posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 200 stopni przez 40 min. Po wyjęciu odstawić do wystudzenia, a następnie posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 03.06.2011 13:03
super ;)
motomaniak 20.05.2011 13:23
smaczne
annagebalska 14.05.2011 10:44
mniam
Krystyna32 13.04.2011 02:43
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak