Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
woda 3 szklanki
włoszczyzna 1/2 opakowania
ocet 10 % 7 łyżek
cukier 3 łyżki
przecier pomidorowy 1 słoik
olej 4 łyzki
papryka konserwowa wg uznania
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 ziaren
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka ziemniaczna 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
ketchup 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę pokroić w kawałki, panierować i usmażyć . Włoszczyznę ugotować w podanej ilości wody, dodać pokrojoną cebulę i paprykę- można dodać również 1/4 szklanki zalewy z papryki by uzyskać intensywny smak i wszystkie przyprawy. Zagęścić mąką rozprowadzoną w malej ilości wody. W pojemniku ułożyć warstwę ryby i zalać gorącymi warzywami,, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.09.2011 13:35
polecam
treonina 03.08.2011 11:27
robię bardzo podobną, ale mimo że przepis jest prawie taki sam to smak zupełnie inny :-)
Ela15 04.04.2011 12:43
super przepis
Jastinka 08.03.2011 10:51
ciekawe
buksiak12 27.08.2010 11:46
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:12
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:35
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak