Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem z indyka i cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 500 g
cebula 2 szt
olej 2 szt.
sól, pieprz do smaku
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem z indyka i cebulką

Mąkę połączyć z solą, gorącą przegotowana wodą. Wyrobić ciasto. mięso mielone dusić z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, Szklanką wydusić koła. Na każdy kawałek nakładać farsz, lepić. Wrzucać na gotująca się wodę, po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty. Polewać usmażoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 04.08.2011 05:31
Z indykiem? Dla mnie coś nowego.
pawel6 13.04.2011 12:22
uwielbiam takie pierożki:)
Jolanta_P-S 13.04.2011 07:06
za radą Pyzy pracuję na programie Picasa
pacpaw 12.04.2011 21:03
no zdjęcia coraz lepsze :o)
bejciu24 12.04.2011 19:34
aż mi się zachciało jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak