Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cielęce z grilla w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżka
majonez 100 gram
cytryna 1 szt
pieczarki marynowane 100 gram
cielęcina 1 kg
tymianek 3 (posiekany)
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cielęce z grilla w sosie

Mięso tniemy na kotlety, posypujemy Kucharkiem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie przygotowujemy sos. Kroimy w kostkę ogórki i pieczarki, łączymy z majonezem, dodajemy musztardę, sól i pieprz do smaku, a następnie mieszamy. W kotlety wcieramy świeży tymianek i grillujemy. Podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.08.2011 09:11
bardzo apetytczne
kotlet 20.06.2011 18:39
pyszności
owca441 23.05.2011 17:46
pycha
piotereq 23.05.2011 09:34
pycha
Krystyna32 24.04.2011 07:40
smakowite
Tomasz17 21.04.2011 11:09
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak