Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kg
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
czosnek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone

Żeberka umyć, oczyścić, opłukać, natrzeć dokładnie czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz i zrumienić ze wszystkich stron. Następnie dodać umytą, obraną i pokrojoną w cząstki cebulę, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości, uzupełniając ubytki wody. Żeberka podaje się z pyzami, ziemniakami oraz różnymi kluskami z dodatkiem surówek lub kapusty kwaszonej zasmażanej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 12.04.2011 16:54
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak