Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
masło
mąka 2 łyżeczki
rosół 1 szkl.
smietana 18% 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Koperek opłukać i drobno posiekać. W rondelku rozetrzeć surowe masło z mąką rozprowadzić gorącym rosołem i mieszając zagotować. Następnie dodać koperek, śmietanę, sól do smaku i razem podgrzać ale nie gotować. Gotowym sosem polać ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak