Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 40 dag
jajko 2 szt
cukier 20 dkg
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
drożdże 1 dkg
ziemniaki ugotowane w mundurkach dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik babci

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i przepuścić przez przez maszynę wraz z dobrze odciśniętym twarogiem. Utrzeć doskonale na misce, dodać cukier utarty do białości z żółtkami oraz rozprowadzone w łyżce letniej wody drożdże. Ucierać jeszcze razem 10 min. Uszyć formę papierową, tę formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Włożyć w to masę serową i upiec w niezbyt gorącym piecu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.12.2013 10:27
pyszny sernik
adam1f 05.09.2012 00:06
dobry
olkaaa 03.11.2011 15:22
mniam
olkaaa 03.11.2011 15:21
mniam
olkaaa 03.11.2011 15:21
mniam
zuzanna_z 03.11.2011 14:48
zapowiada się bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak