Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pod serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
czosnek 2-3 ząbki
masło 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieprz
sól
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pod serem

Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Naczynie żąroodporne wysmarowac masłem i ułożyć ziemniaki. Resztę masła rozłożyć na wierzchu ziemniaków. Czosnek zmiażdżyć i posypac po ziemniakach, posolić, popieprzyć, oprószyć ziołami prowansalskimi. Zapiekać przez mniej więcej 40 minut. Później wyjąć na chwilę z piekarnika, posypać tartym serem i zapiekać aż do momentu stopienia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 16.04.2013 11:20
bardzo fajne :-)
Pani Domu 14.11.2012 17:43
fajny pomysł na ziemniaki
Wafelek2601 09.09.2012 08:16
Pyszne
Małgorzata113 12.04.2011 10:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak