Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z kurczaka z bazyliową kieszonką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 pojedyńcze
sok z cytryny
sól
parmezan starty 10 dkg
pesto 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
mąka 50 gram
jajko 2 szt
olej do smażenia
bazylia 4 łyżki
suszone pomidory 4 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z kurczaka z bazyliową kieszonką

Filety myjemy osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą.Parmezan mieszamy z pesto oraz z posiekaną bazylią,doprawiamy zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem.W każdym filecie nacinamy wzdłuż głęboką kieszeń i napełniamy ją przygotowanym farszem oraz połówkami pomidorków,spinamy wykałaczkami.Filety obtaczamy w mące,jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a następnie w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju na dużym ogniu przez 3 min z każdej strony aż się lekko zarumienią,następnie dosmażamy na małym ogniu 5 min pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 20.06.2011 12:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak