Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony w chrupiącej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
olej 1/2 l
płatki kukurydziane 100 gram
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w chrupiącej panierce

Patisony obrać ze skórki,pokroić na plastry o grubości 1 cm.Posypać przyprawą uniwersalną i odstawić na 2 godziny.Płatki kukurydziane pokruszyć na drobno.Patisony panierować w mące,jajku i płatkach kukurydzianych.Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 24.03.2013 15:53
Jadłam jedynie marynowane patisony, świetny pomysł.
ankaryba 23.02.2012 23:36
świetne
misia53 22.05.2011 11:42
patisony jadłam tylko marynowane...
ben-ka 15.05.2011 10:15
tak patisonów jeszcze nie robiłam.
Krystyna32 13.04.2011 02:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak