Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
kulka sera mozzarella
ser zółtego gouda startego 15 dag
troche szynki 15 dag
jajko 2 szt
żółtko jajek
łyzeczka mleka
szczypta pieprzu
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

Ciasto rozwinac i połozyc na blaszce na papierze do pieczenia. Jajka połaczyć ze startym serem pieprzem oraz ziołami i zmiksowac na jednolitą masę. Szynke, mozzarelle pokroić w kostke, Papryke w paseczki. Na ciescie rozsmarowac połowe z masy jajecznej, ułozyc na cieście szynke, ser i papryke, zalac reszta masy i zwinać w rolade. Lekko z wierzchu nakłuc widelcem, posmarowac żołtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawic do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut w 210 stopni.
Pyszna na swieżo po upieczeniu ale bardzo krucha, za to nastepnego dnia równie dobra ale bardziej zwarta. Corka zjadła w 2 dni prawie całą:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.03.2013 09:01
podoba mi się
LuKaSz4761 07.10.2011 08:03
super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam
banditka 15.09.2010 10:19
:) super
SmacznaPyza 12.09.2010 16:15
fajne, chociaż kaloryczne niestety :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak