Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • kulka sera mozzarella

  • ser zółtego gouda startego

    15 dag
  • troche szynki

    15 dag
  • jajka

    2 szt
  • żółtko jaja

  • łyzeczka mleka

  • szczypta pieprzu

  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozwinac i połozyc na blaszce na papierze do pieczenia. Jajka połaczyć ze startym serem pieprzem oraz ziołami i zmiksowac na jednolitą masę. Szynke, mozzarelle pokroić w kostke, Papryke w paseczki. Na ciescie rozsmarowac połowe z masy jajecznej, ułozyc na cieście szynke, ser i papryke, zalac reszta masy i zwinać w rolade. Lekko z wierzchu nakłuc widelcem, posmarowac żołtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawic do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut w 210 stopni.
Pyszna na swieżo po upieczeniu ale bardzo krucha, za to nastepnego dnia równie dobra ale bardziej zwarta. Corka zjadła w 2 dni prawie całą:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

05.03.2013 09:01
podoba mi się

LuKaSz4761

07.10.2011 08:03
super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam

banditka

15.09.2010 10:19
:) super

SmacznaPyza

12.09.2010 16:15
fajne, chociaż kaloryczne niestety :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat