Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna z makaronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
pieprz
mąka 2 łyżki
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1 szt
oliwa 4 łyżki
papryka mielona
pomidory z puszki bez skórki 1 puszka
bulion warzywny 2 kostki
makaron nitki 10 dkg
natka pietruszki
filet z dorsza 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna z makaronem

Filety płuczemy osuszamy i kroimy na kawałki,skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy solą i pieprzem i mąką,odstawiamy na 10 min.Cebulę i czosnek obieramy i siekamy,paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w drobną kostkę.W rondlu rozgrzewamy dwie łyżki oliwy,wkładamy kawałki ryby i smażymy na rumiano z obu stron,wyjmujemy posypujemy mieloną papryką.Na pozostałej oliwie podsmażamy na szklisto cebulę z czosnkiem,dodajemy paprykę i smażymy aż zmięknie.Dodajemy pomidory wraz z zalewą,rozgniatamy je widelcem i doprawiamy ziołami oraz pieprzem,dusimy razem 5 min.Następnie wlewamy jeden litr wrzątku,wkładamy pokruszone kostki bulionowe i mieszając doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 min,wsypujemy bardzo cienki makaron nitki najlepiej wermiszel i mieszamy.Następnie wkładamy usmażone kawałki ryby i gotujemy zupę jeszcze 5 min uważając by makaron się nie rozgotował.Na koniec posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 12.04.2011 08:07
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak