Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bombka zbożowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
orkisz zielony 40 gram
pszenica 30 gram
margaryna 20 gram
cebula biała 1 szt.
pomidory 1 szt.
seler 1 mały kawałek
por 1 mały kawałek
marchewka 1 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
sól
śmietana kremowa 30% lub 36% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: bombka zbożowa

Ryż, pszenicę i orkisz gotować w litrze wody przez 30 minut, pod przykryciem, na średnim ogniu, a następnie pozostawić na 15 minut do spęcznienia. Nie mieszać.
Posiekaną cebule, pomidory, pokrojone w paski warzywa, przyprawy i posiekane zioła podsmażyć na stopionej margarynie, rozprowadzić odrobiną wody i dusić 2-3 minuty. Dodać zboża, osolić i dusić chwilę, a następnie wymieszać ze śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 21.02.2012 21:24
dobra
irenka 04.02.2012 13:26
ciekawy przepis
kanu83 20.07.2011 14:10
fajny pomysł
basia70 19.04.2011 17:21
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak