Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura brzoskwiniowa z porzeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 3/4 kg
porzeczki czerwone 1/4 kg
cukier biały 1/2 kg
konfitur-fix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura brzoskwiniowa z porzeczkami

Obrane ze skórki i pozbawione pestek brzoskwinie pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, dodać przebrane porzeczki, wsypać cukier i konfitur-fix. Wszystko dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować na większym ogniu przez 3 minuty, nie zapominając o mieszaniu. Zestawić garnek z ognia i gorącą konfiturą napełnić słoiczki, mocno zakręcić i odwrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 30.10.2011 23:05
przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak