Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z brukselki z majonezem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 35dag
jabłka 3
cebule 2
strak czerwonej papryki
sos majonezowy 1\\2szkl
sól
pieprz
sok cytrynowy
natka pietruszki 2łyżki
rydze 2łyżki (posiekane)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z brukselki z majonezem

Brukselke oczyścić z napsutych liści,dokładnie umyć ,odsączyć i pokroić.Obrane i umyte jabłka ,cebulę i papryke pokroić w drobna kosteczkę ,skrapiając sokiem z cytryny .Dodac posiekane rydze .Wymieszać wszystkie składniki z natką pietruszki i sosem majonezowym .Przyprawic solą do smaku ,pieprzem i cukrem.Ozdobić krażkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak